oq7efid0hfxi.jpg

feel good about looking good

Για όλους εμάς η φροντίδα του εαυτού μας και η φροντίδα του πλανήτη δεν είναι απαραιτήτως δυο ξεχωριστά ζητήματα.

Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη που με κάνει εδω και πάνω από είκοσι χρόνια, να δημιουργώ υπέροχα προϊόντα που χαρίζουν Super Natural Beauty στα τα μαλλιά και την επιδερμίδα σας.

Η εταιρεία John Masters Organics αναπτύχθηκε με κίνητρο την επιθυμία μου να δημιουργήσω μια σειρά πολυτελών προϊόντων ομορφιάς που όμως θα σέβονται το φυσικό περιβάλλον.

Το αποτέλεσμα αποτελεί την κορύφωση της σκληρής δουλειάς ανθρώπων από όλον τον κόσμο, και η αφοσίωσή τους στην καλλιέργεια και τη συγκομιδή φυτών & βοτάνων τιμάται από όλους μας εδώ στην John Masters Organics.

Έχουμε ένα σώμα και ζούμε σε έναν μόνο πλανήτη. Γιατί να μην δειχνουμε και στα δύο την κορυφαία φροντίδα;

Γιατί να χρησιμοποιούμε λοιπόν συνθετικά προϊόντα, όταν τα αντίστοιχα φυσικά φέρουν καλύτερα αποτελέσματα και δεν επιβαρύνουν ούτε την υγεία μας αλλά ούτε και το φυσικό περιβάλλον;

Η αγάπη μου για τον πλανήτη και την φυσική ομορφιά απέφερε πάνω από 50 πολυτελή προϊόντα περιποίησης μαλλιών και φροντίδας δέρματος.

Και μου δίνει μεγάλη χαρά να τα μοιράζομαι μαζί σας !

c61r2uiungt4.jpg

Συνεργάζομαι με μικρούς αγρότες παραγωγούς οι οποίοι στην πορεία τους, όσον αφορά τη συγκομιδή των προϊόντων τους, έχουν αποδεδειγμένα σεβαστεί το φυσικό περιβάλλον. Αποτελεί πραγματικά πηγή έμπνευσης το να βλέπει κανείς τον τρόπο με το οποίο συνεχίζουν να εφαρμόζουν, στις καλλιεργημένες από τόσες γενιές αυτές εκτάσεις, πολύ παλιές πρακτικές για την παραγωγή προϊόντων με τόσο αναπτυγμένη οικολογική συνείδηση.

Με εκχυλίσματα συστατικών παρμένα από άγρια φυτά και απεσταγμένα με ήπιες τεχνικές, είμαι σε θέση να παρέχω ασύγκριτη φροντίδα στα μαλλιά και στο δέρμα σας. Γιατί μόνο τα καλύτερα βότανα του κόσμου μπορούν να φτιάξουν τα καλύτερα προϊόντα του κόσμου.

Όλα τα οργανικά συστατικά που προμηθεύομαι είναι πιστοποιημένα με EcoCert, με Quality Assurance International, από τους California Certified Organic Farmers, ή από την Organic Crop Improvement Association. ΌλοιείναιαναγνωρισμένοιαπότοNational Organic Program for the USDA.

Γιατί να χρησιμοποιείτε σκληρά χημικά σε σαμπουάν, τζελ μαλλιών, ενυδατικά του δέρματος και σαπούνια; Όλα αυτά δημιουργήθηκαν ως φτηνά υποκατάστατα των οργανικών (απόλυτα φυσικών) μειγμάτων που είναι πολύ πιο αποτελεσματικά. Είναι καλύτερο για το σώμα και τη γη η επιστροφή στις ρίζες: τη χρήση φυσικών βοτάνων.

Αυτή τη στιγμή, η έγκριση της USDA αφορά σε βρώσιμα οργανικά προϊόντα, εντούτοις, σημειώνεται καθημερινά πρόοδος στη δημιουργία αντίστοιχων κριτηρίων και για τη βιομηχανία καλλυντικών.

Τα κριτήρια πιστοποίησης USDA είναι εξαιρετικα αυστηρά και το να την εξασφαλίζω για όλα τα προϊόντα μου είναι πολύ σημαντικό για μένα.

 

Συστατικά:

Όλα τα συστατικά πρέπει να ανταποκρίνονται στις εξής αυστηρές προδιαγραφές:

1. Όλα τα προϊόντα πρέπει να είναι παρασκευασμένα από οργανικά υλικά σε ποσοστό 70-100%.

2. Χωρίς sodium lauryl sulfate (SLS), parabens, DEA. MEA,TEA .

3. Χωρίς γενετικά τροποποιημένα συστατικά (GMO).

4. Χωρίς πειραματα σε ζώα

5. Χωρίς τεχνητά χρώματα, αρώματα ή άλλα πρόσθετα.

6. Όλα τα εκχυλίσματα φυτών και τα αιθέρια έλαια πρέπει να έχουν πιστοποιηθεί ως οργανικά.

7. Όλα τα αιθέρια έλαια πρέπει να έχουν συσκευαστεί με ήπια απόσταξη και όχι «σκληρές» χημικές μεθόδους πχ να μην έχουν εξαχθεί με προπυλενογλυκόλη, που καταστρέφει την αποτελεσματικότητά τους.

8. Όλα τα φυτικά έλαια πρέπει να είναι υγροποιημένα υπό πίεση σε χαμηλή θερμοκρασία και να μην εμφιαλώνονται σε υψηλή θερμοκρασία, πράγμα που καταστρέφει τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

9. Όλα τα χρησιμοποιούμενα συστατικά πρέπει να είναι αποδεδειγμένα ωφέλιμα για τα μαλλιά και το δέρμα.

10. Η συγκομιδή όλων των συστατικών πρέπει να έχει γίνει με ήπια μέσα φιλικά προς το περιβάλλον.

11. Όλα τα συστατικά πρέπει να είναι κατά το μέγιστο δυνατόν βιοδιασπώμενα

Όπως ξέρει και η αγαπημένη μου σκυλίτσα, Μάγια, πιστεύω ότι όλα τα ζώα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό.Η εταιρεία συνεργάζεται με την PETA και τα μόνα ζωικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε είναι το μέλι και το κερί.

Τα προϊόντα που παρασκευάζω δοκιμάζονται στο κομμωτήριό μου στο Soho της Νέας Υόρκης σε πελάτες που με εμπιστεύονται εδώ και πολλά χρόνια.

Είμαι υποστηρικτής μιας απλής και ξεκάθαρης προσέγγισης όχι μόνο ως προς το πώς δημιουργώ τα προϊόντα μου, αλλά και ως προς το πώς τα παραδίδω στους πελάτες μου. Ποτέ δεν θα εντοπίσετε σε αυτά τεχνητά χρώματα, αρώματα ή άλλα συστατικά. Επιπλέον, σε όλες τις συσκευασίες χρησιμοποιείται η ελάχιστη δυνατή ποσότητα μελάνης και οι εκτυπώσεις γίνονται σε 100% ανακυκλώσιμο και μη λευκασμένο χαρτί. Δημιουργώντας βιοδιασπώμενα προϊόντα και ανακυκλώσιμες συσκευασίες, μπορείτε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας πως ό,τι βάζετε στον πλανήτη είναι τόσο καθαρό όσο η ίδια η Μητέρα Φύση επιτρέπει:


Πάντοτε φυσικό, πάντοτε φιλικό προς τον πλανήτη, στην ομορφιά και στην υγεία σας.

John

Μεγαλωμένος στο Niagara Falls της Νέας Υόρκης και με έμφυτο το ταλέντο στην περιποίηση και τη βαφή των μαλλιών. Η καριέρα του John Masters εκτοξεύτηκε στη δεκαετία του 1970, όταν εκείνος άρχισε να εγάζεται με τεράστια επιτυχία σε κορυφαία salons στο Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, και παρά την αναγνώριση του στιλιστικού του ταλέντου στους κύκλους της μόδας και των επωνύμων, ο John γοητεύτηκε από τη χρήση οργανικών προϊόντων στην προσωπική του ζωή. Άρχισε να αντιλαμβάνεται τους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του στους οποίους εκτιθόταν χειριζόμενος και εισπνέοντας καθημερινά σκληρά χημικά της κοσμετολογίας και αφοσιώθηκε στο να δημιουργήσει ένα κομμωτήριο με μη τοξικό περιβάλλον. Τελικά, ο John άρχισε να δέχεται πελάτες στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, όπου εκεί χρησιμοποιούσε μόνο βότανα χωρίς αμμωνία και χρώματα βασισμένα στον άργιλο από την Ευρώπη και πειραματίστηκε με μη τοξικές φόρμες περιποίησης των μαλλιών.

Τελικά το 1991, ο John δημιούργησε το πρώτο οργανικό προϊόν του, το Dry Hair Nourishment and Defrizzer. Η συνεχής και εκτενής έρευνα και δοκιμή αιθέριων ελαίων, εκχυλισμάτων φυτών και άλλων φυσικών συστατικών, οδήγησε σύντομα στην προώθηση της John Masters Organics, ως πρώτης σε περιεκτικότητα οργανικών συστατικών σε μια πολυτελή σειρά περιποίησης μαλλιών.
Συνεχίζοντας να εργάζεται αθόρυβα στο διαμέρισμά του, ο
John (και τα προϊόντα του) κατάφεε να προσελκύσει ένα μεγάλο και ευρύ αριθμό «ευαισθητοποιημένων πελατών» , και το 1994 εγκαινίασε το πρώτο του κομμωτήριο στο Σόχο.

Υπό την επωνυμία John Masters Organics, το κομμωτήριο γρήγορα αναγνωρίστηκε ως το πρώτο «clean air salon» στο Μανχάταν, καθώς δεν έκανε χρήση τοξικών χημικών ουσιών.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η εμπνευσμένη ιδέα των John Masters Organics μετατράπηκε σε μια ολοένα και πιο ακμάζουσα επιχείρηση παγκόσμιας εμβέλειας.

Το 2001 ο John, προκειμένου να ανταποκριθεί στην πολύ έντονη απαίτηση των πελατών του, λάνσαρε μια σειρά οργανικών προϊόντων περιποίησης προσώπου χωρίς συντηρητικά και για αυτή έλαβε το 2004 το πολυπόθητο βραβείο της Soil Association για την Καλύτερη Σειρά Οργανικών Προϊόντων στην Ευρώπη.

Σήμερα, τα προϊόντα της John Masters Organics πωλούνται σε σαράντα μία χώρες. Ο ίδιος ο John Masters μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην πόλη της Νέας Υόρκης και στην ιδιαίτερη πατρίδα του στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, με τη σκυλίτσα Maya, την αγαπημένη του παρέα, να μη βρίσκεται ποτέ μακριά του.

Ο John παραμένει αφοσιωμένος στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και στη βελτίωση των ήδη υφισταμένων, καθώς όλο και περισσότερες εξελιγμένες «τεχνολογικές εφαρμογές φυσικής παραγωγής» γίνονται διαθέσιμες.

Όνειρό του να συνεχίσει να παρέχει «τα πιο οργανικά, το πιο φυσικά αλλά και τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα ομορφιάς που διατίθεται στην αγορά».